Supermakkelijk: deze houten DIY bladwijzer kun je ook als boekenstandaard gebruiken. Voor boekenwurmen en hobbykoks: deze DIY bladwijzer van hout is supertrendy en heeft de looks van een designobject. Je boek leg je er opengeslagen overheen zodat je altijd weet waar je gebleven bent. Je kunt de bladwijzer ook als boekenstandaard gebruiken – handig voor in de keuken!

Kopen in Rotopino.nl
NanoBlade zaag Bosch AdvancedCut 50
IN STOCK
6 st.
VERZENDING
LEVERING
4 dagen
169 116 incl. 21% BTW = € 20,13

Dit is nodig:

Gereedschappen

 

Hulpmiddelen / accessoires

  • potlood
  • gehoorbescherming
  • mondbescherming
  • schilderstape / plakband
  • duimstok
  • schroefklemmen
  • houtlijm

 

Materiaallijst

  • plank verlijmd hout (eiken): ca. 100 x 30 x 2,1

 

STAP 1

Het hout op maat zagen

 

Allereerst zaag je de houten plank voor je boekensteun op maat.

 

Zaag eerst de houten plank op maat. De bladwijzer bestaat uit drie delen met de volgende afmetingen: deel 1 (30 x 23), deel 2 (30 x 20) en deel 3 (30 x 13). Teken de maten eerst met potlood af op de plank. Stel op de zaag de juiste hoek in voor de versteksnedes. Bij deel 1 en 2 zaag je één lange zijde verstek onder een hoek van 45 graden en de andere lange zijde onder een hoek van 22,5 graden. Deel 3 krijgt aan beide lange zijden een versteksnede onder een hoek van 22,5 graden.

 

STAP 2

De houten delen aan elkaar lijmen

 

Lijm nu de 3 houten delen met de zaagkanten aan elkaar vast.

 

Als je klaar bent met zagen heb je het moeilijkste gehad! Je kunt de houten delen van de bladwijzer nu aan elkaar lijmen. Begin eerst met de twee grote delen en lijm dan deel 3 ertussen. Tip: stabiliseer de houten delen door ze tijdens het drogen met tape te fixeren. (Hoe? Dat kun je in dit project onder punt 6 lezen). Als de lijm van je DIY bladwijzer goed droog is, kun je de tape verwijderen.

 

Yes, het is je gelukt: je zelfgemaakte houten bladwijzer is klaar voor gebruik!

 

STAP 3

2-in-1: bladwijzer wordt boekensteun

 

De houten DIY bladwijzer kun je ook als boekenstandaard gebruiken.

 

Eén project, twee toepassingen: de houten DIY bladwijzer is ook te gebruiken als trendy boekenstandaard. Voortaan kun je lezen en bladeren zonder je boek vast te hoeven houden. Ook in de keuken is deze boekensteun superhandig. Nieuwe recepten bereid je dankzij je zelfgemaakte boekenstandaard zonder je kookboek vies te maken!
Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe