Een schroevendraaier is een noodzakelijk stuk gereedschap in elke werkplaats. Het is de moeite waard om verschillende kruis-, sleufkop-, inbus en torxschroevendraaiers te bezitten. Natuurlijk, afhankelijk van wat we doen.

Kopen in Rotopino.nl
Torxschroevendraaierset 8-delig in koffer Sata
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
57,99 incl. 21% BTW = € 10,06
Bitset 56-delig BlackDecker A7104
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
32 incl. 21% BTW = € 5,55
Bitset 32-delig Wolfcraft WF1388000
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
37,30 incl. 21% BTW = € 6,47
Torx bit-/dop set Rooks 01.0036
IN STOCK
2 st.
VERZENDING
LEVERING
8 dagen
69 incl. 21% BTW = € 11,98

Sleufkopschroevendraaier (plat)

Waarschijnlijk werden deze voor het eerst uitgevonden. Het ontwerp is zeer eenvoudig, zie afbeelding. Populair, vooral in het verleden. 


Kruiskopschroevendraaier

We onderscheiden de volgende soorten:
a) Phillips-Kruisschroevendraaier (PH)

Bij deze wordt het gereedschap gecentreerd naar het midden van de schroefkop.


Verdere ontwikkeling van Philips:
b) Pozidrivschroevendraaier (PZ)

Pozidriv heeft vier extra ribben, en zal alleen een goede passing optreden indien het juiste gereedschap wordt toegepast. Bij gebruik van de juiste Pozidrivschroevendraaier zal de schroef ook bij horizontaal houden van de schroef in het bit blijven zitten. 


c) Zeskantschroevendraaier (inbus 0f HEX)

Geschikt voor schroeven met buiten- of binnenkant zeskant. Bij dit type schroef is een binnen zeskant verzonken in een cilindrische schroefkop.


d) Torxschroevendraaier (T)

Geschikt voor schroeven met een een stervormig gat met zes hoekpunten waarin de torxsleutel past. Er zijn torxschroeven en -sleutels in verschillende maten. Torx heeft als voordeel een betere overbrenging van de kracht van de (mechanische) schroevendraaier op de schroef en minder kans dat de sleutel uit de schroef schiet. Hierdoor wordt de montage makkelijker. 

e) Torxschroevendraaier (Torx TR)
Er bestaat ook een torxkop met een puntje in het midden: Tamper Resistant torx (Torx TR). Deze kunnen niet met een standaard torxsleutel worden losgedraaid, maar er zijn ook torx-sleutels/schroevendraaiers met gaatje te krijgen waarmee dat wel gaat.

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden