Een grotere of kleinere gasbrander is een verplichte tool op de werkplaats van elke dor-het-zelver. Het werkt perfect tijdens werk gerelateerd aan solderen, krimpen en lassen. De zeer hoge vlamtemperatuur van de brander maakt het echter een breed scala aan toepassingen, niet alleen in de werkplaats, maar ook in de keuken.

Kopen in Rotopino.nl
Soldeerbrander VersaFlame Dremel F0132200JA
IN STOCK
5 st.
VERZENDING
LEVERING
4 dagen
57 incl. 21% BTW = € 9,89

Het gebruik van een brander in de werkplaats

De VersaFlame-brander (F0132200JA) is een uitstekende aanbod van het merk Dremel voor zowel een amateur- als een meer ervaren doe-het-zelver. Het is de enige stationaire brander waarmee je tegelijkertijd een open vlam kunt gebruiken met een katalysator en een soldeerkop. Het lichte en handige ontwerp van het apparaat en de precieze vlam maken de brander ideaal voor werkzaamheden die verband houden met het solderen, krimpen, buigen, snijden, branden en lassen van verschillende materialen.

 

Wat heeft de VersaFlame-brander?

De brander heeft een tank van 42 ml (22 g) voor vloeibaar butaangas, dat snel opwarmt en gemakkelijk opnieuw kan worden gevuld. Het apparaat is zeer efficiënt, met een vol reservoir kunt u maximaal 75 minuten werken.

Een zeer belangrijk element van de werking van de brander is de veiligheid van gebruik. De VersaFlame-brander is uitgerust met een speciale bescherming (1), die voorkomt dat de brander door ongewenste personen en vooral door kinderen wordt gestart. Daarnaast heeft de brander een temperatuurregelknop (2), waarmee u de vlamtemperatuur kunt aanpassen afhankelijk van het type uitgevoerde handeling.

In de set met de brander bevindt zich een speciale voet, waarmee u de brander veilig op de tafel kunt plaatsen. En de vergrendelknop zorgt voor een onderhoudsvrije continue werking. Beide functionaliteiten zijn vooral handig wanneer we het materiaal met beide handen moeten vasthouden.

 

Dessertbrander

Het is niet voor niets dat we eerder de mogelijkheid aangaven om een brander in de keuken te gebruiken. Echte meesters van zoetwaren gebruiken dagelijks de brander van het beroemde dessert Creme brulée of meringue.

 

Wat vinden we in de set?

De VersaFlame-brander (F0132200JA) wordt geleverd met 4 verschillende werkpunten waarmee u verschillende taken kunt uitvoeren.  De set bevat onder andere soldeerpunt met tin, vlamverlengstuk, vlamdeflector, katalysator, evenals soldeerspons in een doos, sleutel en handleiding. Het geheel wordt in een metalen opbergdoos geplaatst.

 

Technische parameters:

  • Brandtijd: 75-90min
  • Tankinhoud: 42ml / 22g
  • Temperatuur: 
    • 1200 ° C (open lucht)
    • 680-1000 ° C (hete lucht)
    • 550 ° C (tips)
Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe