Zowel accu- als benzinegereedschappen stellen ons in staat vrij te werken zonder een stroomkabel. Dit is een onmiskenbaar voordeel van beide type apparaten, maar we zijn meer geneigd om draadloze gereedschappen te gebruiken. Dit is een onmiskenbaar voordeel van beide typen apparaten, maar we zijn meer geneigd om accu gereedschappen te gebruiken. Welke voordelen hebben ze ter opzichte van benzine gereedschap?

Gemak van gebruik

Om te beginen moeten we toegeven dat draadloze gereedschappen zijn niet de goedkopste. In de meeste gevallen kosten ze meer dan de benzine gereedschap. Maar ze hebben echtyer veel voordelen die ons de initiële kosten moeten compenseren. De eerste van moeten we toegeven dat is vriendeliojke werken voor ons en onze buren. Dit gereedschap werkt veel stiller dan tools met de benzine aandrijving. We hoeven ons ook geen zorgen te maken over de uitstoot van uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu en onszelf. Verbrandingsmotoren die in tuingereedschap zijn geïnstalleerd, beschikken niet over katalysatoren en andere mechanismen die de uitlaatemissies verminderen, wat betekent dat het maaien van uw tuin kan worden vergeleken met het lopen langs een drukke straat. Bovendien 2-takt verbrandingsmotoren in bosmaaiers en kettingzagen verbranden een mengsel van brandstof en olie, waardoor nog schadelijkere dampen en meer geluid worden gegenereerd. Het snoerloze gereedschap onderscheidt zich ook door zijn lagere gewicht in vergelijking met het de andere gereedschap. Met behulp van ultramoderne technologieën, zoals een borstelloze motor, kunnen deze apparaten echt licht en compact zijn.

Het is ook goed om te weten dat draadloze tuingereedschapeen goede oplossing is voor zowel mannen, vrouwen of ouderen. Vervolgens moet wel toegeven dat het veel makkelijker is om met een gereedschap om te gaan die lichter en kleiner is, eenvoudig te gebruiken en ongecompliceerd te onderhouden.

 

Bekijk ook: tuin gereedschap op rotopino.nl

 

Bediening Gebruik Kosten

Bij het gebruik van tuingereedschap kunnen we het vullen van de brandstof- en olietank vergeten, wat vaak gepaard gaat met vuil op de handen en kleding. Het kan zeggen dat deze apparaten meteen klaar zijn om te werken..., nou ja, bijna. Het moet niet vergeten worden om de batterijen op te laden. Bij het vergelijken van accu gereedschappen en verbranding gereedschappen, moet u ook rekening houden metgebruikskosten en onderhoud. In het geval van snoerloos gereedschap hebben we te maken met twee soorten motoren: borstelloze en met borsteltjes. De eerste is eigelijk onderhoudsvrij. De tweede vereist de vervanging van 2 of 4 borstels, afhankelijk van de constructie.

Hieraan komt de vervanging van de snijmessen / ketting en het schoonmaken van het apparaat na gebruik. En u moet ook de elektriciteitskosten bijschrijven die worden gemaakt bij het opladen van de batterijen. Met de verbrandingsgereedschappen hebben we meer elementen die moeten worden vervangen en onderhouden (luchtfilter, bougie, carburateuronderhoud, vervanging van snijmessen / ketting en reiniging na het werk), en ook kosten in verband met de aankoop van brandstof en olie.

Zelf het kopen van reserve onderdelen kan al moeilijk zijn en deze moeten ook nog gemonteerd worden. We kunnen niet altijd zelf de onderdelen monteren of de machine zelf repareren en zo apparaat moet bnaar de juiste service gaan. En als u bent nog steeds niet overtuigt en blijf u denken dat een draadloze gereedschap een dure is, dan is de moeite waard om nadenken over nog een ding. Een groot deel van de waarde van de set waarin we het gereedschap, de accu's en de oplader hebben, zijn slechts batterijen. Daarom is het een goede optie om uw eigen batterijsystemen te maken. Veel fabrikanten bieden ons draadloze tools die compatibel zijn met één batterij. Dankzij dat kunnen we onze eigen tooling-basis creëren zonder een batterij te kopen voor elk nieuw apparaat. Op deze manier zullen we geld besparen en trouwens zullen we de ruimte beperken die nodig is om de hele set gereedschappen op te slaan.

 

 

Kracht en efficiëntie

Alles klinkt heel mooi, maar hoe zit het met de prestaties van de tools? Gereedschap met verbrandings motor bieden ons een relatief lange werktijd en helpen ons zelfs de dikke struiken behandelen. Zoals blijkt uit hun populariteit bij mensen of bedrijven die zich bezighouden met de zorg voor stedelijk groen. Dit is een feit, maar het moet worden opgemerkt dat de batterijtechnologie zich in deze richting ontwikkelt om de gebruiker een lang en efficiënt werk te garanderen. Een voorbeeld is de tuingereedschap van Greenworks, die wordt gekenmerkt door hoge spanningen van 24V, 40V en 60V. Deze laatste uit de 60V-serie kunnen ons werk bieden dat vergelijkbaar is met grote brandstofapparaten. Bijvoorbeeld de accu-kettingzaag kan ongeveer 60 minuten werken op een batterijlading van 2,0 Ah en twee keer zo lang op een batterij van 4,0 Ah. De machines zijn perfect voor iedereen met een tuin maar ook kunnen ze net zo goed gebruikt worden op een groter stuk grond. En de dynamische ontwikkeling van deze sector van tools leidt ook tot de verklaring dat ze ook de wereld van professionals zullen veroveren.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe