Optimow 10 en Optimow 15 zijn robotmaaiers die onlangs zijn toegevoegd aan het assortiment tuingereedschap van Greenworks. Apparaten die elk jaar in heel Europa steeds populairder worden. Wat onderscheidt ze en waarom zou u er rekening mee moeten houden bij het kiezen van een robotmaaier? U kunt er meer over lezen in het onderstaande artikel.

Kopen in Rotopino.nl
28 incl. 21% BTW = € 4,86
Robotmaaier Greenworks OptiMow 15
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
1 299,60 incl. 21% BTW = € 225,55
Robotmaaier Greenworks OptiMow 10
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
1 098 incl. 21% BTW = € 190,56

FOTA-systeem

De Greenworks-maaier heeft een ingebouwd GSM-systeem, wat vanuit het oogpunt van de gebruiker het meest voordelig is. Waarom? Dankzij het ingebouwde gsm-systeem worden de updates regelmatig door de robot gedownload, waar bij de meeste op wifi gebaseerde robots de software door de gebruiker moet worden gedownload om de software bij te werken. Greenworks Optimow robots zijn uitgerust met het FOTA-systeem (Firmware Over-The-Air), het is een MSM-technologie (Mobile Software Management) waarbij de besturingssoftware van een mobiel apparaat draadloos wordt bijgewerkt door de fabrikant. Deze software draait op de achtergrond en vereist geen tussenkomst van de gebruiker, wat zorgt voor een correcte werking van het apparaat. Het downloaden van updates duurt doorgaans 3 tot 10 minuten, afhankelijk van de verbindingssnelheid en de grootte van de update.

 

 

Het voordeel van GSM ten opzichte van WiFi

Het bereik van het wifi-signaal in open ruimte is ongeveer 100 meter. Met een applicatie aan de telefoon en een maaier die alle data downloadt via wifi, kunnen we eigenlijk alleen deze robot besturen, d.w.z. alle instellingen wijzigen en vooral het werkschema. Bij de Greenworks Optimow-robot is het bereik altijd op het hoogste niveau, omdat de robot gebruikmaakt van de dekking van het mobiele netwerk met het sterkste signaal in een bepaald gebied. Iedereen weet dat het internetsignaal kan verschillen, afhankelijk van de provider en niet noodzakelijk degene die we kiezen, het beste voor ons is. Bij het kiezen van de Greenworks Optimow robot hoeven we ons daar geen zorgen over te maken, want we worden onafhankelijk van de internetprovider thuis. Met de Greenworks GreenGuide-applicatie aan de telefoon kunnen we onze robot volledig besturen.

 

 

De positie van de grasmaaier

De GSM-functie is ook een van de meest nauwkeurige GPS-locaties. Dankzij de Geofence-functie krijgt de gebruiker direct een melding via de applicatie dat de robot de maaizone heeft verlaten. Deze functie is ook handig in geval van diefstal, omdat we weten waar onze robot zich bevindt, zelfs als deze is uitgeschakeld. De maaier heeft ook een regen- en vorstsensor waarmee u kunt bepalen wanneer de robot gaat maaien voor het beste effect op uw gazon. Niet alleen GSM is een voordeel van de Greenworks Optimow robotmaaiers. Het is ook een eenvoudige installatie, snelheid van werken en een intuïtief robotbedieningspaneel, wat zich uiteindelijk vertaalt in het comfort van het gebruik van de robot en de gebruiker zelf.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden