De oude houten ladder bevind zich nog in bijna elk huis. Het slechtste idee is om deze weg te gooien. Voeg gewoon een beetje creativiteit toe, gebruik je gereedschap en zaag, schuur en verf en klaar is uw decoratie plantenrek. Voor in de tuin of op het terras!

Kopen in Rotopino.nl
Verfspuitsysteem Bosch PFS 3000-2
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
6 dagen
121 incl. 21% BTW = € 21
Accu decoupeerzaag Bosch PST 18 LI
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
112,49 incl. 21% BTW = € 19,52

Welke materialen heb je nodig?

  • Houten trap of ladder

  • 2 houten plankjes van ongeveer 80x35 cm - of in een ander formaat, die past in de ladder

  • 1 emmer witte acrylverf

  • Meetlint

  • Houtschroeven met de afmeting 4x60 mm

  • Potlood

Wat voor gereedschap heb je nodig?

  • Accu decoupeerzaag Bosc PST 18 LI

  • Accu schuurmachine Bosch PSM 18 LI

  • Accu schroefboormachine Bosch PSR 18 LI-2

  • Verfspuitsysteem Bosch PFS 3000-2 

 

Stap 1. 

Het eerste wat je hoeft te doen is de lengte van de planken te berekenen, waar de planten op komen te staan. Om de grootte van de plank te bepalen is de hoogte van de tredes en de planten belangrijk. Ten eerste leggen we de planken horizontaal op de diverse hoogtes, en bepaal je de hoeveelheid planken en lengtes( houd rekening met de hoogtes van de plant). Idealiter steekt de plank ongeveer 20 cm aan beide zijden van de sporten uit. Markeer de afgemeten afstanden op de planken met een potlood.

Stap 2.

De volgende stap is het zagen van de afgemeten en afgetekende planken. Meest geschikte machine voor dit decoratietrapje is de een DECOUPEERZAAG, zoals model Bosch PST 18 LI. Het beste is een accu machine te nemen, je hebt dan geen last van snoeren en geen last van struikelen over de in de weg liggende snoeren.

Stap 3.

Nu is het tijd om de snijkanten die we hebben verkregen netjes af te werken en mooi glad te maken. Voor deze taak zijn er handige draadloze schuurmachines verkrijgbaar zoals de accu schuurmachine Bosch PSM 18 LI. Deze werkt schoon, dankzij de stofafzuiging. Het stof wordt netjes opgevangen in een container met microfilter en houd de werkplek vrij van stof.

Stap 4.

Nu gaan we de planken aan de ladder bevestigen om de planten later op te kunnen zetten. Wij hebben de planken zo bevestigd dat de planten er niet af kunnen vallen, dit betekent dat de plank breed genoeg is voor de plantenpot. Let op dat de plank aan weerszijden evenveel uitsteken. Het vastzetten van de plank gaat het makkelijkst met een schroefboormachine zoals de Bosch accu schroeboor machine PSR 18 LI-2.

Stap 5.

Gefeliciteerd, Uw plantenrek is bijna klaar! Nu alleen nog schilderen met ten minste twee lagen acrylverf en niet te vergeten een goede grondverf. Bijvoorbeeld wit schilderen, dit steekt goed af bij groene planten, een andere kleur kan ook, de keuze van kleur is zelf bepalend. Het beste bij het uitvoeren van deze taak is een verfspuit, dit gaat snel, makkelijk en netjes egaal. Hiervoor is bijvoorbeeld het Verfspuitsysteem PFS 3000-2 van Bosch een goede keuze. Met de kwast kan ook natuurlijk. de keuze is aan u. Na gebruik van de verfspuit deze wel goed schoonmaken. Zodra alle verf droog is, kunnen we op uw eigen ontworpen plantentuintrapje de bloempotten of planten of tuinaccessoires zetten.

Klaar is uw eigen ontworpen tuintrap-plantenbak, een aanwinst voor uw tuin, terras of serre.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden