Met behulp van een grondfrees zullen de herfstwerkzaamheden in de tuin een stuk sneller verlopen daarnaast nauwkeuriger, met minder inspanning maar met een beter resultaat als gevolg.

Er zijn machines die worden gebruikt voor het bewerken van de grond.

De werkeenheid bestaat uit gebogen of gehaakte messen die op een roterende as zijn gemonteerd, waardoor knuppels grond worden verwijderd die gelijktijdig of in tegengestelde richtingen kunnen roteren.

is onvervangbaar voor het losmaken en egaliseren (na het graven) van grote grondoppervlakken, met name moeilijke en harde kleigrond. Het is bijvoorbeeld handig in een nieuw aangelegde tuin of voordat u een groot gazon opzet.

Een grondfrees is er van klein tot groot. Er zijn zelfrijdende freesmachines die lopend met de hand bediend worden, en door een tractor aangedreven freesmachines.

 

 

Een hakfrees bewerkt de grond oppervlakkig. Hij is bedoeld voor de bestrijding van zaadonkruiden. Bewerking met deze machine heeft bij kruiden met een wortelstok een averechts effect. Uit de afgesneden resten van de wortels groeit steeds weer een nieuwe plant, waardoor wortelonkruiden in versterkte mate zullen terugkeren. Een hakfrees wordt met een benzinemotor aangedreven, men loopt er achter om de machine te besturen.

 

U kunt kiezen tussen drie freesmachines die we in onze aanbieding hebben.

 

1. Benzine Tuinfrees Scheppach MTP560

 

 

Beploegen en cultiveren wordt zeer gemakkelijk met deze ruige benzine ploeg met betrouwbare motor en verstelbare stuurstang van Scheppach.De 24 snijmessen zorgen voor een effectieve losmaking van de grond en de werkbreedte van 56 cm garandeert snelle vooruitgang op het werk. 4-takt motor met een capaciteit van 140cc maakt efficiënt werken op kleine en middelgrote oppervlakken mogelijk.

 

2. Grondfreesmachine Greenworks G40TL

 

 

De machine heeft u een zeer krachtige accu grondfrees, cultivator met een zeer lange werktijd. Het grote voordeel van snoerloos frezen is uiteraard geen verlengsnoeren en geen brandstof. Dit laatste betekent geen uitlaatgassen en dus ook nog eens milieuvriendelijk werken.

De machine wielen zijn 15 cm doorsnede en machine beschikt over 4 freesbeitels van 20cm. Deze zijn in de breedte instelbaar van 21-26cm. De maximale freesdiepte (instelbaar) is 13 cm.

Voor de voeding hebt u een Li-Ion-batterij van het merk Greenworks nodig met een spanning van 40V (het product is niet inbegrepen in de basisuitrusting van de grondfrees)

 

3. Bodemfrees/ cultivator Ryobi RCP1225

 

 

Apparaat is geschikt voor het loswoelen en omspitten van grond.

Een elektrisch aangerdeven machine met krachtige 1200W motor vermogen zorgen voor effectief werken.

De werktuig is uigerust van 4 robuuste snijmessen voor snel en gemakkelijk loswoelen van aarde. De snijdiepte van het apparaat is 20cm.

 

4. Elektrische tuinfrees MTE450 van Scheppach.

 


Bijzondere kenmerken Ideaal voor kleine en middelgrote tuinen en bloemperken. Krachtige motor van 1500W en 6 stalen messen kunt u de tuin snel en efficiënt bewerken. 

Machine is elektrisch aangedreven met de vermogen van 1.5kW (2ps) motor.

 Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe