Stofzuiger Bosch EasyVac 12 en stofzuiger Bosch PAS 18 LI zijn twee huishoudelijke apparaaten. Ze hebben een compact ontwerp, waardoor ze gemakkelijk te bewaren en te gebruiken zijn. Ze hebben voldoende kracht om kruimels, suiker, specerijen, enz. te verwijderen. Ze worden aangedreven door 12V en 18V batterijen. Dus hoe verschillen ze, afgezien van de batterijspanning?

Kopen in Rotopino.nl
Accu stofzuiger Bosch EasyVac 12
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
99 incl. 21% BTW = € 17,18

Grootte, massa en volume

De PAS 18LI stofzuiger is iets groter en langer dan EasyVac 12. Hoewel deze verschillen niet groot zijn en binnen 2-5 cm liggen, is dat wel van belang  voor het opslag van bijde apparaaten. De EasyVac 12 stofzuiger past in een standaard lade waar hij altijd bij de hand is. De  PAS 18 LI heeft een beetje meer ruimte nodig, hij kan bijv. geplaatst worden in een kastje onder de wastafel. Apparaat kan makkelijk geplaatst worden op elk gewenst plek dankzij de non-slip op de accuvoet. Wat betreft het gewicht van deze twee zuigers dat de EasyVac 12 is lichter (1kg met accu) in vergelijking met de PAS 18 LI( 1,3kg met accu). Het gewichtsverschil is te vernemen tijdens het werken. Bij het vergelijken van het geluidsniveau van beide stofzuigers, moet opgemerkt worden dat ze relatief stil werken, alhoewel de stofzuiger 12V is wat stiller.

 

Parameters: sterkte, tank capaciteit, werktijd

Beide stofzuigers hebben een optimale zuigkracht om fijn vuil te verzamelen. De stofzuiger PAS 18 LI komt toch voordeliger uit. Het subjectieve verschil is opvallend op 15-20%. Hoewel de EasyVac 12 stofzuiger meer vacuüm opwekt, ontstaat tegelijkertijd minder luchtstroom. Wat de tankcapaciteit betreft, heeft de PAS 18 LI een grotere container (0,65l) vergeleken met EasyVac 12 (0.38l). Bij het werktijd een klein voordeel gaat naar de EasyVac 12 (22min met 12V 2,5Ah accu) in vergelijking met PAS 18 LI (16min met 18V 2,5Ah accu).

 

 

Filters - reiniging en duurzaamheid

Bosch stofzuigers zijn uitgerust met verschillende filters. De PAS 18 LI heeft een filter dat makkelijker te reinigen is, omdat het beschermd is door een fijn gaas, dat verantwoordelijk is voor het blokkeren van grotere deeltjes, waardoor het filter tegen verstopping wordt beschermd. Op deze manier verlengt het gaas ook het leven van het filter. Bij EasyVac 12 komen stofdeeltjes in de filtersleuven en daarom moet de gebruiker meer tijd doorbrengen om het schoon te maken (bijv. schoonmaken van de PAS 18 LI duurt ongeveer 5 minuten en EasyVac 12 duurd ongeveer 15 minuten).

 

 

Batterijsystemen 12V en 18V

Beide apparaten worden aangedreven door oplaadbare lithium-ion batterijen die behoren tot de Bosch batterij systemen. Kruimeldief EasyVac 12 wordt aangedreven door een 12V accu die compatibel is met het tuingereedschap en elektrisch gereedschap van Bosch groene lijn in de klasse van de 12V is. De PAS 18 LI draadloze stofzuiger werkt op een oplaadbare lithium-ion 18V accu die compatibel is met elektrisch -en tuin gereedschap van  Bosch 18V groene lijn.

 

Uitrusting

Bosch draadloze stofzuigers zijn voorzien van een complete set accessoires. Beide modellen hebben drie werk mondstukken, een oplader en een batterij. Ze verschillen in aantal verlengbuizen. De 18 LI heeft maar een , terwijl EasyVac 12 is uigerust met twee verlengbuizen.

 

Samenvatting

1. Stofzuiger EasyVac 12:

  • Is lichter, kleiner en makkelijker te opbergen
  • Heeft goed vermogen niveau
  • Hij werkt langer op een batterij

2. PAS 18 LI Stofzuiger:

  • Is groter, zwaarder, hoewel kan ook in een kast opgeborgen worden
  • Hij heeft meer vermogen en een filter die gemakkelijk kan worden gereinigd
  • Meer kracht maakt het mogelijk om hem te gebruiken als vloer reiniger voor kleine appartamenten (zonder tapijten)
Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden