Werknemers op bouwplaatsen worden aan een aantal risico's blootgesteld. Daarom is het toepassen van passende beveiligingsmaatregelen in het beroep van bouwvakker buitengewoon belangrijk. Iedereen weet dat het gemakkelijk is om neer te storten op bouwplaatsen, zeker als er werkzaamheden op grote hoogte worden uitgevoerd. Veiligheidsharnas is een accessoire dat een bijzonder belangrijk element is tijdens dergelijk werk.

Kopen in Rotopino.nl
Clip haak Dedra BHSZ18
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
35 incl. 21% BTW = € 6,07
Harnas Dedra BHSZ06
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
38 incl. 21% BTW = € 6,60
Veiligheidstouw Dedra BHSZ14
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
53 incl. 21% BTW = € 9,20
Veiligheidsharnas Dedra BHSZ11
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
121 incl. 21% BTW = € 21

Veiligheidsharnas voor de bouwplaats - de basis van uitrusting bij het werken op hoogte

In beroepen die zijn blootgesteld aan bijzonder moeilijke omstandigheden, vereisen gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, afhankelijk van de specificiteit van het werk, dat werknemers zijn uitgerust met gespecialiseerde werkkleding, veiligheidsschoenen, hoofd-, gezichtsvermogen, gehoor- of ademhalingsbeschermingsmiddelen, evenals elementen die voldoende zichtbaarheid garanderen en bescherming tegen vallen van hoogte.

 

Als u dagelijks te maken heeft met werkzaamheden op hoogte, bent u zich terdege bewust van het belang van een goede bescherming. Ongevallen, zowel bij het werken aan hoge staalconstructies als op de hoogte van de eerste verdieping, kunnen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Het is het risico niet waard en het is beter om jezelf goed te beschermen. Bij dergelijke werken moet het veiligheidsharnas de basis zijn van de uitrusting van elke werknemer.

 

De productienormen voor veiligheidsharnassen en het gebruik ervan worden bepaald door drie Europese normen: PN-EN 363, PN-EN 361 en PN-EN 358. Naleving van de bovenstaande richtlijnen zou de basis moeten zijn bij het kiezen van het juiste product.

 

Veiligheidsharnas voor alle soorten werk

 

Het ontwerp van het veiligheidsharnas heeft niet alleen invloed op het beschermingsniveau van de werknemer, maar ook op het werkcomfort. Eenvoudig werken op hoogte, waarbij alleen een veiligheidstouw nodig is, kan worden gedaan met een harnas met een brug of dorsale bevestiging. De brugbevestiging is iets minder comfortabel dan de dorsale bevestiging, omdat het veiligheidstouw voor de medewerker ligt, waardoor het uitvoeren van een deel van de werkzaamheden mogelijk wordt bemoeilijkt. Als het nodig is om beide handen te gebruiken tijdens het werk, moeten tweepuntsmodellen met borstbeen- en dorsale bevestiging worden gekozen. Dit type veiligheidsharnas heeft de mogelijkheid om een ​​positioneringstouw te bevestigen, die zorgt voor de juiste positie van het lichaam tijdens het werk en zo nog meer bewegingsvrijheid geeft. Bij sommige werken, waar het nodig wordt om het touw op ongebruikelijke plaatsen te bevestigen, is een gespecialiseerd harnas vereist.

 

 

 

Bent u op zoek naar beschermende kleding en werkschoenen?

 

Kijk hoe u werkschoenen kiest voor de bouw?

Bekijk ook het beschikbare assortiment beschermende kleding voor elke doe-het-zelver.

Het beste veiligheidsharnas voor de bouw

Een hoogwaardig veiligheidsharnas moet niet alleen valbescherming bieden, maar ook functioneel en flexibel zijn. Door dergelijke producten te gebruiken, voltooit u het werk snel en zonder onnodige inspanning. Als de uitgevoerde werkzaamheden plaatsvinden in bijzonder ongunstige omstandigheden, gebruik dan modellen die voldoen aan specifieke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, evenals aan de juiste sterkte- en kwaliteitsnormen, in overeenstemming met de specificiteit van het werk. Niet alle veiligheidsharnassen zullen werken, bijvoorbeeld bij het werken bij hoge temperaturen of op plaatsen die worden blootgesteld aan chemicaliën.

 

Het veiligheidsharnas voor de bouwplaats moet individueel worden gekozen op basis van het gewicht en het silhouet van de werknemer. De winkels bieden producten aan met de mogelijkheid tot gedeeltelijke of volledige aanpassing. De standaard zijn oplossingen die aanpassing in het bereik van twee maten mogelijk maken. Volledig verstelbare veiligheidsharnassen zijn meestal alleen geschikt voor mensen met een gemiddelde bouw en lengte. Als u elke dag vele uren op hoogte werkt, kies dan voor het gemak modellen met extra dijbeenkussens, rugkussens of heupgordels.

 

Een hoogwaardig veiligheidsharnas moet gemaakt zijn van materialen van goede kwaliteit en bestand zijn tegen hoge belastingen. Het is goed als ze zijn uitgerust met passende aanvullende accessoires, zoals een heupgordel die de positie van de werknemer stabiliseert. Niet-sluitende D-ringen met scherpe uiteinden diskwalificeren geselecteerde apparatuur, omdat ze van een hoogte kunnen vallen.

 

Veiligheidsharnas - toepassing

De bouwsector gebruikt voornamelijk veiligheidsharnassen. Ze kunnen echter ook worden gebruikt bij werkzaamheden op daken, het reinigen van ramen en goten in hoogbouw, het repareren van bruggen of het kappen en verzorgen van hoge bomen. Veiligheidsharnassen en andere onderdelen van uitrusting slijten tijdens het gebruik. Eenmaal beschadigd, kunnen ze niet worden hergebruikt, daarom moeten ze periodiek worden geïnspecteerd. Om uw eigen veiligheid te vergroten, moet u deze voor aanvang van de werkzaamheden afstellen en controleren of ze correct zijn gemonteerd.

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden