Wij hebben de professionele schaafmachine onder de loep genomen. We hebben twee modellen getest: de Bosch GHO 26-82 - middenklasse model voor een verscheidenheid aan toepassingen - en de Bosch GHO 40-82 C Professional - een geavanceerde model.

Kopen in Rotopino.nl
Schaafmachine Bosch GHO 40-82 C
IN STOCK
10 st.
VERZENDING
LEVERING
8 dagen
310 incl. 21% BTW = € 53,80

De verschillen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de motor. De Bosch GHO 26-82 heeft een 710 W motor met een maximale snelheid van 16.500 rpm. Wat betekent dit? Deze schaafmachine is geschikt voor snel schaven maar niet voor te hard hout. De Bosch GHO 40-82 C Professional is uitgerust met een 850W (14.000 rpm) - Geschikt voor zeer efficiënt werken en voor het zwaarste werk. Deze is wel langzamer maar nauwkeuriger, en is veel beter geschikt voor hardhout zoals bijvoorbeeld loofbomen. Het tweede apparaat beschikt ook over Constant-Electronic voor een constant toerental, ook onder belasting. Het verschil tussen de twee modellen is vooral te zien aan de parameter voor de maximale schaafdiepte. Bij de GHO 26-82 is deze 2.6 mm, en bij GHO 40-82 C 4,0 mm. Hoewel beide schaven voor verschillende gebruikers zijn, ze delen ook veel dezelfde constructie kenmerken.

Messen.

Wat deze schaafmachine onderscheid van de concurrentie is het mes, die een werkende breedte van 82 mm garandeert. Wat betekent dit voor de gebruikers? Het mes zorgt voor een hoge schaafkwaliteit. Als de machine een spijker tegenkomt, wordt nu alleen het mes beschadigd. Vervanging en kalibratie van een mes op de snijkop is veel makkelijker dan een machine met twee messen die vrijwel nooit optimaal ingesteld kunnen worden.

Innovatieve Woodrazor-Messen-Systeem.

De schaafmachine van Bosch beschikken over een Woodrazor blad systeem, dat voor een snelle en kostenbesparend messenwissel zorgt. De instelling van het mes is intuïtief en kan goed worden uitgevoerd door de gebruiker.
Hoogwaardige grondplaat. 

Zowel de Bosch schaafmachine GHO 26-82 en de GHO 40-82 C heeft een lichtgewicht aluminium bodemplaat, die bestand is tegen krassen en kromtrekken. In het onderste gedeelte bevind zich 3 V-groeven die eenvoudig en flexibel frezen waarborgen. Een integraal onderdeel van beide machines zijn de diepte controle. Instelbaar in het bereik van 0-2,6 mm (GHO 26-82) en 0-4,0 mm (GHO 40-82 C) en kan worden ingesteld door de knop bovenop het gedeelte van de behuizing. Dankzij deze instelbare regeling van deze parameter is de machine zeer nauwkeurig. De twee schaafmachines hebben ook een parkeersteun dat het gereedschap beschermt bij het niet gebruiken van de machine. Voor precies schaven kan ook gebruik maken van de parallelaanslag.

Ergonomie en arbeidscomfort.

De schaafmachines van Bosch zijn zeer ergonomisch. Ze zijn ook zeer licht van gewicht (2,6-3,5 kg) en hebben een sschakelaar voor links- en rechtshandig gebruik. De spaanafname kan ook zowel links of rechts. Op beide machines kan een stofzak en / of een stofzuigers worden aangesloten. Het model GHO 40-82 C heeft een handvat en een handgreep met soft grip.


Samenvatting.

Beide machines zijn zeer efficiënte schaafmachines. Voeg daar nog bij de professionele uitvoering. Deze machines stellen de meest veeleisende gebruikers tevreden.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Opmerking
  • frank 2020-10-28

    het mes staat niet gelijk met beide vloeren , bij mij dan. Wanneer je beide vloeren gelijk heb (Stand 0) schaaft het nog steeds 1mm af. Hoe kan dat. Messen zijn orgineel, nooit gevallen

* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe