Er is besloten om 2 accu gras- en buxusscharen het tegen mekaar op te laten nemen in een test. Het gaat hierbij om Itamati contra Gardena. Wij hebben de test voor u gepubliceerd.

1.            Kwaliteit van de messen

Zowel de Accu buxus-/grasschaar ITAMATI, als ook de Gardena ComfortCut zijn voorzien van verwisselbare messen welke tevens een beschermende coating hebben. Deze messen zijn van hoge kwaliteit en zijn met precisie in de vorm geslepen.. De kwaliteit van de messen is voor beide machines bijna identiek.

2.            De lengte van de messen

Wanneer wij kijken naar de lengte van de messen dan gaat het punt naar Gardena. Een langer of breder mes betekent een groter werkbereik. De messen van Gardena hebben een lengte van 19 cm terwijl Itamati op "slechts" 11 cm. Ook in het geval van de ruimte tussen de messen is Gardena weer nummer 1. Een bredere afstand tussen de messen heeft als voordeel dat je er grotere struiken of heggen mee kan knippen. Het verschil met Itamati is aanzienlijk.

3.            Manier van wisselen van messen

De messen kunnen in beide gevallen zonder het gebruik van gereedschappen worden gewisseld of gedemonteerd. Het is zelfs kinderspel te noemen de manier waarop dit gebeurt. Dankzij de makkelijke wijze van wisselen bestaat er de mogelijkheid om te  wisselen van een graskantschaar naar een buxusschaar. In het geval van Gardena is het voldoende om de blokkering in te drukken, 1 handeling met de hand en de messen liggen vrij. Als het gaat Itamati dan is er wat meer kracht nodig om de kap te verschuiven.

4.            Werktijd

Beide tools laten het toe om ongeveer 30 minuten te werken zonder te hoeven opladen. Wat zeker van belang is dat zowel Itamati als Gardena uitgerust zijn met duurzame Li-Ion accu's. Deze krachtbronnen zijn makkelijk in omgang en kunnen op elk moment worden bijgeladen zonder "memory effect". Bij deze is het een gelijkspel.

5.            Soort handgreep

De accu gras-en buxusschaar van Gardena is uitgevoerd met een comfortabele handgreep welke tevens een hoekverstelling heeft. Deze oplossing komt ten goede aan de natuurlijke houding van de hand. Bovendien is de handgreep " dicht" wat weer een betere balans van de machine teweeg brengt. Zowel de Gardena als Itamati hebben een anti-slip laag aangebracht bij de handgreep waardoor deze vaster in de hand ligt. Kijkend naar het algemeen dan is de winnaar..... Gardena.

6.            Werkveiligheid

Zowel de Gardena als ook de ITAMATI  zijn voorzien van een plotselinge start beveiliging. Om te beginnen dient men de blokkade los te halen en vervolgens de schakelaar in te drukken. Alleen op deze manier is het veilgheid boven alles.

7.            Gewicht

De schaar van ITAMATI is aanzienlijker lichter dan zijn concurrent. Hoe lichter de machine is hoe makkelijker het manouvreren gaat. Het kniipen met de ITAMATI is meer comfortabeler dan met de Gardena.  Ook op het gebied van precisieknippen is ITAMATI beter. De schaar van Gardena is niet bedoeld voor de doorsnee vrouwelijke handen. De handgreep is wat forser dan die van ITAMATI waardoor het werk vermoeiender kan zijn. En de winnaar is .... hoe kan het ook anders......ITAMATI.

8.            Prijs

Het verschil is beduidend. Scharen van een bekend merk kosten op dit moment 93 euro terwijl ITAMATI als minder bekend merk slechts 30 euro kost. De keuze is persoonsgebonden en die laten wij aan u over als klant. De een houdt van een goed merk en betaalt hier ook voor terwijl de ander minder budget ervoor over heeft en dus de minder bekendere merken verkiest.

Bekijk al onze gras/buxus scharen. Klik hier.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden