Barbecueën is de ideale manier om van uw vrije tijd te kunnen genieten in de buitenlucht. Voordat u overgaat op de aanschaf van een nieuwe BBQ bedenk dan wel........

1. Waar gaat u barbecueen?

 • Op het balkon
 • Op het terras
 • In de tuin
 • Op straat met de hele buurt
 • Op de camping
 • Hoe vaak wilt u gaan BBQen?

2. Bent u van plan om de barbeque te gebruiken voor een klein gezelschap of voor een uitgebreide vriendenkring?

 • Met het gezinnetje
 • Groot gezelschap

3. Op welke manier gebruikt u de barbeque?

 • Kort of om en om bakken van gerechten
 • Lang garen van grote lappen vlees

4. Barbecues worden onderverdeeld in:

 • Electrische
 • Gas
 • Houtskool

Electrische- en gasbarbecues

Electrische- en gasbarbecues zijn gemakkelijk in de bediening. Zeker wanneer het gaat om de barbecue snel aan te steken. Daarnaast behouden deze types langer de ideale temperatuur. Wanneer u ervoor kiest om te barbequeen op uw terras of op het balkon dan zijn deze types barbeque zeer geschikt. U zal zich geen zorgen hoeven te maken dat u voor burenoverlast zult veroorzaken. Echter wanneer u de barbeque in de tuin of op straat wilt gebruiken dan kan het problematisch worden. Een van de redenen is dat er niet overal stroom aanwezig is en wanneer het gaat om een gasbarbeque dan is een gasfles echt een must. Wanneer u een grote fuif wilt geven en de hele buurt wilt uitnodigen dan raden wij u aan om een gasbarbeque met groot grillgedeelte te kiezen waarop wel tientallen porties vlees of vis kunnen worden gegrilld. Een mooi voorbeeld hiervan is de barbecue op gas Mastergrill MG665.

                  Traditionele houtskool barbecues

De meest populaire barbeques zij die traditioneel op houtskool. Deze barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en in verschillende maten. Een groot voordeel van deze barbecues is dat ze makkelijk te vervoeren zijn , u kunt deze overal meenemen waarheen u wilt om te gaan barbecueen. Het enige wat u dient mee te nemen naast de BBQ is houtskool en aanmaakblokjes. Wanneer u van plan bent om vaker buitenshuis te barbecueen denk dan aan een compacte barbecue met een gering gewicht zoals bijv. de barbecue Landmann of de vergelijkbare Barbecue rond Mastergrill MG615. U kunt ook kiezen voor een eenmalige barbecue om bijvoorbeeld mee te nemen op een fietstocht of naar het strand.

 

                                                                                    Barbecuet u vaak in uw eigen tuin?

Wanneer u naast het traditionele barbecueen ook houdt van roken van gerechten kies dan voor een barbecue met rookfunctie. Vaak wordt er bij dit types barbecues gestookt met hout. Tevens zijn deze barbecues minder mobiel echter zijn ze meer functioneel voor de gebruiker dan de traditionele grill. Bovenop het feit dat de barbecuecapaciteit aanzienlijker hoger is beschikken deze types ook over een rookfunctie. Het materiaal wat het meest wordt gebruikt voor vervaardiging is hittebestendig staal. Een punt van aandacht verdient het feit dat de constructie zeer duurzaam en solide is echter hier tegenover staat weer dat het gewicht hoger is, zie bijv: Barbecue gietijzer Mastergrill MG630. Het vervoer van zo'n barbecue behoort niet tot de gemakkelijkste. Dankzij de gierijzeren uitvoering blijft de warmte langer behouden. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de vorm door de warmte zal veranderen.

Hoe vaak barbecuet u?

Een basisonder van de barbecue is de grill welke aangepast dient te worden aan de behoeftes van de gebruiker.Hoe groter de gerechten zijn des te groter de grill dient te zijn. Wanneer u geen mogelijk heeft voor een grote barbecue of er gewoon geen zin in hebt dan voldoet een barbecue met een klein of middel maat grill. Als u een groot gezin heeft? Houdt u van gezellig met veel mensen genieten van een hapje en een drankje? Dan hebben wij de juiste grote barbecue voor ,Barbecue met grillspies Mastergrill MG606 of de met dubbele grill uitgeruste Barbecue Professional Mastergrill MG648.

 


Harde ondergrond

Wanneer we barbecues bekijken welke we willen aanschaffen kijken en controleren we vooral naar de pootjes en wieltjes. Een BBQ behoort ten allen tijde stabiel te zijn ongeacht de ondergrond waar deze op staat.  Een grill heeft een solide constructie en koel blijvende handgrepen, waardoor dus je kunt rustig over zijn lange levensduur, en vooral - voor uw eigen veiligheid.

 

Wat is een barbecue zonder accessoires?

Grillen vergt een heleboel accessoires. Voor de BBQ zijn er hoop accessoires verkrijgbaar zoals: Grillplaten, accessoiresset i grillhouders. Om uw gasten te verrassen met verfijnde gerechten kunt u een ceder plank kopen voor het grillen van vis of een pizzasteen. Deze componenten zijn verkrijgbaar in verschillende sets, voornamelijk bestaande uit de bladen, tangen, vorken zoals het geval is bij de complete set van Landmann. Accessoires dienen verchroomd te zijn en de juiste lengte hebben voor het makkelijke gebruik ervan zonder te verbranden.

Tijd om de barbecue aan te steken

In het geval van een houtskool barbecue zal de smaak van uw gerechten afhankelijk zijn van het aanmaakmateriaal. Het meest populaire produkt blijft toch de houtskool of de briquette echter een alternatief voor deze is de fijne cocossteenkool. Voor een beter aroma kunt u aromatische houtjes/takjes in het vuur gooien. Om te helpen bij het aansteken kunt u gebruiken maken van aanmaakblokjes of speciaal gereedschap – blaasbalg, BBQ fan of een Accu schroevendraaier IXO BBQ met adapter voor de gril. De traditionele barbecue aanmaakblokjes zijn gemaakt van vezelplaat gedrenkt in paraffine gas en gedeeltelijk bedekt met een brandbare massa welke in  samenstelling zeer effectief werkt. Het is goed te beseffen om een product te kopen welke uitsluitend voor de BBQ is bestemd. Alleen een dergelijk kan ons voedsel niet met schadelijke stoffen vergiftigen.

Na het genieten komt het schoonmaken

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw barbecue is het van belang om deze goed te onderhouden en te verzorgen. Dit kan het beste gedaan worden met de Openhaard en grill reiniger Itamati. Met de reiniger verwijdert u zelfs aangekoekt vet en roet. Deze openhaard en grill reiniger van Itamat is zo krachtig dat zelfs de meest hardnekkigste vlekken geen partij zijn voor hem.

Barbecuen is een genot voor het hele gezin. Bekijk ons uitgebreid assortiment eens op rotopino.nl

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden