Accu schroefboormachines van 12 V en 18 V behoren tot de meest populaire elektrische gereedschappen. Ze worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid. Bij het kopen van een accu schroefboormachine is vooral de accuspanning belangrijk. We hebben 18 V en 12 V machines onder de loep genomen en getest.

Schroefboormachines 18 V:

De accuspanning heeft een grote impact op de werking van een apparaat.De 18 V boormachines worden gebruikt wanneer een hoog koppel nodig is.Dit maakt efficiënt boren en schroeven in zowel harde en zachte materialen mogelijk.Heel vaak voorzien van een mechanische slag die het mogelijk maakt om te boren in metselwerk.Dit type slagboorboormachines is geschikt voor gebruikers, die deze machines veel gebruiken en de slagkracht van belang is.Deze tools zijn bijvoorbeeld de Makita DHP453RFE met een maximum koppel van 42nm of de Makita 6391DWAE. Een breed scala aan accu schroefboormachines heeft de firma Bosch in haar aanbod. Deze fabrikant biedt gereedschappen voor zowel professionals als home improvement.De Bosch GSR 18V-EV FC2 is ook een machine die we u kunnen aanbieden, deze maakt het zelfs mogelijk om te boren in beton.


Zie ook: Alle accu boormachines boor op Rotopino.nl


Schroefboormachines 12 V:

Gereedschappen met de spanning van 12 V zijn geschikt voor kleine montagewerkzaamheden. Ze hebben een lager koppel als de gereedschappen met 18V. Ze zijn erg handig bij het werken met hout of kunststof. De accu boormachine 12 V vergemakkelijken de installatie van meubelen, ophangen van fotolijstjes, enz. Verschillende fabrikanten bieden hebben dergelijke gereedschappen zoals: Black Decker EPC12CA met een koppel van 11Nm of DeWalt DC740K2 met 20Nm. Er is ook zeer goed te werken met de Bosch schroefboormachines PSR 12


Zie ook: Festool snoerloze boormachines - onvervangbaar in elke job

Wat is nu belangrijk bij het kopen van een 18V of 12V accu schroefboormachine?

1. Aanvullende apparatuur - bijpassende accessoires zoals boren, bits, enz. Bij de meeste sets inbegrepen.

2. Koppel - Hoe hoger het koppel, hoe gemakkelijker het te bewerken materiaal.

3. Type batterij - Li-Ion accu's maken het mogelijk effectief te werken.


Samenvatting:

Voordat je een boor koopt, moet je de volgende vraag te beantwoorden: Voor welk doel gaan we dit dit apparaat gebruiken? Wilt u slechts kleine montagewerkzaamheden, genoeg voor een boormachine 12V voeren. Als men van plan is om te boren in harde materialen, moet men een boor 18V koop, waarvan de impact functie moet hebben.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden