Met behulp van een heggenschaar kunt u uw heg goed onderhouden. Op de markt vindt u verschillende soorten van dit product, dus raden wij u aan rekening te houden met deze belangrijke vragen alvorens te kopen.

Voor kleinere of grotere hagen

In het begin moet je antwoord geven op de volgende vragen: Hoe groot is uw haag? Welk hoogte werk je met de schaar? Hoe vaak zult u uw schaar gebruiken? Ook niet onbelangrijk: lengte en soort materiaal en het gewicht van het gereedschap. Als u deze vragen heeft overwogen, zult u het juiste apparaat te vinden. De heggenscharen zijn namelijk nauw gecategoriseerd.

Handscharen

De hand scharen zijn de eenvoudigste en de kleinste apparaten. Dit betekent niet dat ze niet effectief zijn. Ze zijn vooral geschikt voor het werken met verschillende struiken voor het uitvoeren van zuiver knippen dicht bij de struik. De handschaar mag niet worden gebruikt op grote oppervlakken. Het nadeel is ook het onderhoud en werk met zwaar gereedschap. Kwaliteit heggenscharen worden aangeboden door het bedrijf Fiskars. Vermeldenswaard zijn de modellen HS72 of HS92.

Accuscharen

De accu scharen genieten een goede reputatie onder de gebruikers. Ze zijn geschikt voor incidenteel werkzaamheden op kleine oppervlakken. Ze zijn licht van gewicht, draagbaar en draadloos. Maar deze apparaten zijn niet perfect. Zeker hun lange oplaadtijd en korte werktijden kunnen frustraties opleveren. Voor effectief werken is de accu trimmer Bosch Isio of de schaar Gardena ComfortCut zeer geschikt.

Elektrische heggenscharen

De elektrische scharen worden gebruikt op middelgrote oppervlakken. Ze werken relatief stil en zijn milieuvriendelijk , omdat ze geen schadelijke stoffen vrijgeven. Hun nadeel, is de voedingskabel, de werkzaamheden op moeilijk te bereiken plaatsen wordt bemoeilijkt, maar aan de andere kant, het garandeert hoge mobiliteit. Aanbevelingswaard is de Makita heggenschaar UH6580 of Makita heggenschaar UH6570.

Benzine heggenscharen

De benzine heggenschaar wordt gekenmerkt door hoge prestaties. In tegenstelling tot de elektrische schaar kan je er mee werken in natte omstandigheden. Hun mobiliteit is niet beperkt, zodat je kan werken met grote oppervlakken, zoals in parken. De benzine schaar genereerd ook een hoger geluidsniveau (hoewel de producenten de hele tijd werkt aan het verminderen van het geluidsniveau van de nieuwe modellen ). Het vermelden waard is de Hitachi heggenschaar CH78EBC, CG HAT of de CH105EC(C).

 

 

 

 

 

 

Soort mes

Bij het kopen moet u ook rekening houden met het type mes. De apparaten met dubbelzijdige messen, dus met degenen die werken in twee tegengestelde richtingen zorgen voor zuiver zagen, en ze genereren ook minder trillingen. Een eenzijdige mes heeft een langere zaagsnede. Ze zijn dus geschikt voor het werken op grote, gladde oppervlakken.

 

 

Gewicht van de heggenschaar

Hoe lager het gewicht, hoe effectiever het werk. Selecteer een apparaat dat moeiteloos werken garandeert.

Kosten

Vergeet niet dat elektrische scharen goedkoper zijn dan benzine scharen. Kortere bladen kosten minder dan langere.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden