De kachel is een veelzijdig apparaat dat zal een ideale oplossing zijn voor het opwarmen van bedrijfsruimtes, kan verstrekken van individuele warmtebron, ondersteunen de binnen en buitenkant van bouwplaats, maar ook handig tijdens eventuele verwarming- storingen. Selectie van de geschikte verwarming hangt af van verschillende factoren die moeten worden overwogen bij het berekenen van het benodigde verwarming vermogen. De rekening moet gehouden worden met de afmeting van de ruimte (V), de temperatuurstijging (ΔT) en thermische isolatie (K). Om de vereiste verwarmingsvermogen te berekenen, kunnen we de formule gebruiken: VxΔTxK=kcal/h

Formule voor het berekenen van de verwarming vermogen:

 

Bij het kiezen van geschikte apparaat moeten we rekening houden met de termische vermogen.

Om de vereiste verwarmingsvermogen te berekenen, kunnen we de formule gebruiken: VxΔTxK=kcal/h, waar: 

V- ruimte volume,

ΔT- gewenste temperatuurstijging (het verschil tussen de gewenste temperatuur in de ruimte en de temperatuur van buiten)

K- isolatiewaarde, die wordt bepaald door de eigenschap constructie en isolatie. Voor isolatie kan coëfficiënt de volgende waarden aannemen:

K=0,7 - goede isolatie (ruimte met dubbel geïsoleerde baksteen, niet veel maar wel dubbele beglazing , solide basis en met goed geisoleerde dakmaterialen);

K=1,4 - gemiddelde isolatie (standaard constructie, dubbele baksteen, weinig ramen, standaard gesloten dak);

K=2,4- slechte isolatie (eenvoudige constructie, enkele baksteen, eenvoudige ramen en het dak);

K=3,5 - gebrek aan isolatie (eenvoudig gebouw van hout of golfplaten, slecht geïsoleerde).

 

Rekenvoorbeeld voor plaat-metal garage met theoretische uitgangspunten:

  •  ruimte volume (lengte x breedte x hoogte): 3x5x2m (30m3)
  •  temperatuurstijging:  5°C -(-10°C)=15°C
  •  thermische isolatie: 3,5

 

VxΔTxK=kcal/h
30m3x15°Cx3,5=1575kcal/h
1575kcal/h=1,8kW

 

 

Voor de berekeningen hebben theoretische waarden als voorbeeld gediend. Berekeningen tonen dat voor een  plaat-metal garage te verwarmen met een capaciteit van 30m3 op de verwachte temperatuur van 5 ° C en een buitentemperatuur van -10 ° C hebben we nodig verwarming met een inhoud van ca. 1800W,bijv. Elektrische Heteluchtkanon PTC 2.0kW Stanley ST 603-WS-E. Dit zijn de geschatte metingen die er zeker vergemakkelijken om de keuze van een geschikt apparaat te maken.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden