De herfst is bijna afgelopen. Het is eigenlijk wel tijd om een sneeuwruimer aan te schaffen. Wat is eigenlijk belangrijk bij de aanschaf van een sneeuwruimer?

Alvorens te kopen, moet je antwoord geven op de volgende vragen:

  • Welke oppervlakte hebben we?
  • Welke ondergrond heeft deze oppervlakte? 
  • Hoe vaak sneeuwt het hier eigenlijk?

Elektrische sneeuwruimers
Elektrische sneeuwruimers zijn geschikt voor eigenaren van kleinere percelen. Het werkgebied is in feite beperkt door de lengte van de elektrische kabel. De werkbreedte is meestal 30-40 cm. Werkt optimaal bij een sneeuwhoogte van maximaal 30 cm. Ze zijn ook stil en geschikt voor hellende oppervlakken. De aanschaf- en onderhoudskosten zijn lager dan bij benzine sneeuwruimer.

Benzine sneeuwruimers
Benzine sneeuwruimers zijn geschikt voor grotere oppervlakten en werkt optimaal bij een sneeuwhoogte van 60-70 cm. Werkt sneller en effectiever als een elektrische sneeuwruimer. Hun grootste nadeel is het lawaai. Ze zijn ook vrij duur. Een onderscheid in deze zijn ook de 1- en 2-traps versnelling sneeuwkanonnen. 1-traps sneeuwruimers zijn uitgerust met een 2-takt motor. Met deze machines, kunt u de tuin vrij van sneeuw maken. Echter, de machine is beslist niet geschikt voor de met grind bedekte oppervlakken. In dit geval moet u een 2-traps sneeuwkanon selecteren. Ze zijn uitgerust met een 4-takt motor en hebben een extra versnelling. En worden gekenmerkt door een grotere kracht.


Welke parameters zijn van belang?

Sneeuwworp afstand - bij een te lage uitworp is er extra werk, vooral als de sneeuw zwaar en nat is.

Werkbreedte – Als je de sneeuw van een trottoir wilt verwijderen, mag de werkende breedte niet meer bedragen dan 50 cm. Als u een grotere breedte sneeuwvrij moet maken, dan moet je een machine te kopen met een bereik van maximaal 70 cm.

Werkhoogte – Wanneer de neerslag in de vorm van sneeuw erg groot is, moet u een machine met een grotere werkhoogte  aanschaffen (30 cm).

Bij aankoop van een sneeuwblazer moet u ook aandacht besteden aan de vraag of de machine een achteruitversnelling bezit. Dit maakt het gemakkelijker te manoeuvreren. Zeer behulpzaam is ook een elektrische starter dat de start van het apparaat bij lage temparatures maakt. Een ander belangrijk element is de tankinhoud. Hoe groter de tankinhoud, hoe minder vaak moet worden bijgevuld.

Zie alle sneeuwruimers.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Opmerking
  • Patricia de laat 2021-02-08

    Wat is de beste keuze voor een gezinstuin ??

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden