Lasdraad

Gebruikte filters (0)

Voor de term in de categorie Lasdraad zijn geen producten gevonden.

In gehele webshop zoeken

Lasdraad

Lasdraad is essentieel voor MIG/MAG-lassen. De kwaliteit van de las, de duurzaamheid ervan en het comfort en de veiligheid van het werk hangen ervan af. Lasdraad wordt gewoonlijk gebruikt in professionele werkplaatsen, slotenmakersbedrijven of bedrijven die hekken en leuningen produceren. U kunt ze ook gebruiken voor reparaties in uw garage.
In deze rubriek vindt u lasdraden van verschillende diktes, kwaliteiten, spoeldiktes en toepassingen. De keuze van de juiste hangt af van vele factoren.

Lasdraad op haspel, trommel of in vaten?

Meestal gebruiken professionals, maar ook amateurs, draden die op een spoel of een trommel zijn gewikkeld. Geen wonder, want dergelijke oplossingen zijn uiterst handig en maken een gemakkelijke toevoer van het materiaal tijdens het lassen mogelijk. Voorwaarde is natuurlijk dat de draadspanning correct is en dat de draad gelijkmatig is geplaatst. Ook worden vaak draden in vaten en boxen gebruikt, die het risico verminderen dat de lasser tijdens het werk wordt geëlektrocuteerd.

Lassendraad dikte

De dikte van de lasdraad beïnvloedt het vermogen om materialen van een bepaalde dikte te lassen. Hoe groter de draaddiameter, hoe dikker het materiaal dat kan worden gelast. Naarmate de diameter van de draad afneemt, nemen de dichtheid en de penetratiediepte toe. De meest gebruikte diameters voor het lassen zijn 0,6, 0,8, 1, 1,2, 1,6 en 2 mm. Producten met een dikte van 0,8 mm zijn geschikt voor plaatdiktes tot 1 mm. Met de diameter van 1,2 mm kunt u efficiënt plaatwerk lassen van 2 mm tot 8 mm dik, en met de diameter van 1,6 mm voor plaatwerk van 8 mm tot 16 mm dik. Als u nog dikkere materialen wilt lassen, kies dan lasdraad met een dikte van 2 mm.
De juiste lasdraaddiameter zorgt voor de juiste stroomtoevoer van de contacttip naar de draad. Een te grote diameter blokkeert de punten, veroorzaakt stilstand en slip, en leidt tot een te grote voedingskracht. Lasdraad met een te kleine diameter bevordert het ontstaan van vonken tussen de draad en de binnendiameter van de laspunt en veroorzaakt erosie van de laspunt.

Aanduiding van lasdraden

Afhankelijk van de kwaliteit worden lasdraden aangeduid als SG3 (G4Si1) en SG2 (G3Si1). De eerste bevat meer Si-Mn-componenten in vergelijking met SG2. SG3 biedt een hogere legeringssterkte en is beter bestand tegen onzuiverheden in de gelaste materialen. De geschikte chemische samenstelling van de draad maakt een verhoging van de lasproductiviteit mogelijk. Dit vertaalt zich op zijn beurt in lasnaden van hoge kwaliteit.
Let bij de keuze van lasdraad altijd op de kwaliteit, het vakmanschap en de precisie waarmee het is gewikkeld. In onze winkel vindt u een ruim assortiment lasdraden, die u zowel voor professionele als hobbymatige werkzaamheden kunt gebruiken. De beschikbare lasdraden maken het mogelijk om b.v. koper, tin en staal te lassen.