2offerte van169.40EUR naar689.00EUR
169,40 incl. 21% BTW = € 35,57
IN STOCK
1 st.
VERZENDING
LEVERING
8 dagen
689 incl. 21% BTW = € 144,69
VERZENDING
LEVERING
> 16 dagen
  • 1
Pagina 1 Van 1

Trilnaald

Trilnaalden Zij maken het mogelijk een optimale verdichting en gladheid van betonoppervlakken te bereiken. De trilstaven die in de shop van rotopino.nl verkrijgbaar zijn, onderscheiden zich door een aantal nuttige oplossingen. Voor hun toepassing is het gebruik van egalisatiemallen niet nodig, zij zijn ontworpen om met elk soort beton te werken, en hun duurzame constructie is beschermd tegen water en het morsen van beton.
De toestellen hebben een handige handgreep om de helling ten opzichte van de strip in te stellen en om het toestel gemakkelijk vast te houden. Het profiel van de aluminium lamellen is gemaakt van een aluminiumlegering, die zich kenmerkt door zijn weerstand tegen beschadiging. Wie dergelijke apparatuur aanschaft, kan niet alleen het toerental van de motor regelen, maar krijgt ook de mogelijkheid om de centrifugaalkracht rechtstreeks over te brengen op de trilstaaf.

Trilnaalden - waar worden ze voor gebruikt?

Een trilnaald is een apparaat dat is ontworpen voor het nauwkeurig nivelleren van betonoppervlakken door trillende verdichting zonder gebruik te maken van nivelleermallen. Zij leveren uitstekende prestaties bij het gladstrijken van beton en besparen veel tijd, zodat het gebruik van deze toestellen steeds populairder wordt.
Trilnaalden worden aangedreven door een geïntegreerde of externe aandrijving die de trillingen overbrengt op dunnere lagen beton, zoals dekvloeren of vloeren. Zij kunnen betonoppervlakken verdichten tot een diepte van 20 cm. Zij worden gebruikt voor de oppervlakteverdichting van betonvloeren. Trilplaten worden gebruikt voor de verdichting van wanden en kolommen.

Trilnaalden - waar moet u op letten?

Trilnaalden kunnen worden aangedreven door een elektrische of een verbrandingsmotor. De beschikbare modellen verschillen niet alleen qua motortype, maar ook qua aantal omwentelingen per minuut, werkbreedte of constructiemateriaal. Fabrikanten rusten hun machines steeds vaker uit met bescherming tegen overstroming door water of beton.
In deze rubriek vindt u modellen met verschillende lengtes. De meest gebruikte trilplaten zijn 2m, 2,5m, 3m en 6m lang. Sommige modellen kunnen door één persoon worden bediend. Een goede nivellering van het beton door middel van trillingen is zeer belangrijk voor de juiste verharding van het beton en de sterkte ervan.

Trilnaalden - typen

De keuze van de juiste trilnaald hangt af van de diepte van het te egaliseren beton, de dichtheid ervan en het effect dat u wilt bereiken. Trilnaalden zijn beschikbaar:
met een "L"-vormig profiel - met een spanwijdte van 2 tot 5 meter; bij het gebruik ervan beweegt de bediener zich naar achteren terwijl hij het apparaat achter zich leidt en het oppervlak gladstrijkt;met gesloten profielen (oscillerend) - ze kunnen zowel voor als achter geleid worden; ze werken gedeeltelijk ondergedompeld in beton;dubbel - zij maken een veel diepere verdichting mogelijk en werken ook met compactere betonmassa's; zij vereisen het gebruik van geleiders.