Slagmoersleutels

Gebruikte filters (0)

Voor de term in de categorie Slagmoersleutels zijn geen producten gevonden.

In gehele webshop zoeken

Slagmoersleutels

Of u nu een professional of een doe-het-zelver bent, als u tijdens uw werk vaak veel schroeven moet los- en vastdraaien, dan is een slagmoersleutel zeker een accessoire dat niet mag ontbreken in uw werkplaatsuitrusting. Met dit elektrisch gereedschap kunt u de tijd die u aan uw taken moet besteden, aanzienlijk verkorten. U kunt zelfs hardnekkige bouten en moeren in enkele minuten losdraaien.
In onze winkel hebben wij een breed assortiment slagmoersleutels samengesteld, ideaal voor zowel professionele werkplaatsen als garages thuis. U vindt hier producten van bekende en beproefde fabrikanten waarvan de oplossingen door duizenden gebruikers in hun dagelijks werk worden gewaardeerd.

Hoe werkt een slagmoersleutel?

Elke slagmoersleutel is uitgerust met een slagmechanisme. Dit maakt een snelle en efficiënte werking mogelijk, zelfs op bouten en moeren die al jaren vastgebakken zitten. Het slagmechanisme in de moersleutel veroorzaakt frequente en regelmatige schokken op de tandwielen van de roterende kop. Het elektrisch gereedschap, dat is uitgerust met een speciaal systeem van rollen die samenwerken om een kort torsiemoment te produceren, overwint de elastische kracht van de schroefdraad van het bout-moer-element. De meest gebruikte mechanismen in slagmoersleutels zijn "twin hammer" (twee hamers in de spindel, waardoor het koppel zeer sterk toeneemt), "pin-clutch", "pin-less" - het laatste meest geavanceerde systeem dat in slagmoersleutels wordt gebruikt, waarbij het volledige koppel wordt bereikt door één enkele as in de behuizing.

Slagmoersleutels - soorten en toepassingen

Een slagmoersleutel is een elektrisch gereedschap voor het los- en vastdraaien van geboute onderdelen. Afhankelijk van het type stroomvoorziening behoren slagmoersleutels tot een van de drie groepen: draadloze gereedschappen, pneumatische gereedschappen of gereedschappen met snoer. Welke de beste is, hangt vooral af van hoe vaak hij wordt gebruikt en voor welk soort werk hij is bedoeld. Elk type slagmoersleutel heeft zo zijn voordelen. Wanneer moet u een pneumatische slagmoersleutel kiezen?
Pneumatische slagmoersleutels zijn professioneel gereedschap. Ten eerste omdat ze een hoger koppel hebben dan andere slaggereedschappen. Ze zijn ook vrij licht en ongetwijfeld duurzaam. Er zijn niet veel onderdelen binnenin die beschadigd kunnen worden. Een laag gewicht betekent ook gebruikscomfort, wat vooral merkbaar is voor mensen die vele malen per dag bouten en moeren aandraaien en losdraaien. Pneumatische slagmoersleutels hebben perslucht nodig om te werken, dus een installatie met een compressor is essentieel. De perslucht koelt het gereedschap tijdens het gebruik, zodat u niet bang hoeft te zijn voor oververhitting wanneer u urenlang onderdelen vastdraait.

Elektrische slagmoersleutels - wat moet u ervan weten?

Elektrische slagmoersleutels hebben geen compressor nodig om te werken, wat een extra kostenpost is bij persluchtmodellen. Bovendien zijn elektrische slagmoersleutels ideaal voor kleinere klussen in en om het huis en voor doe-het-zelvers. De toestellen bevatten de motor, de batterij en andere componenten in een compacte behuizing. Vermeldenswaard zijn ook de snoerloze slagmoersleutels, die ideaal zijn voor het losdraaien van bouten in mechanische werkplaatsen. Zij kunnen worden onderverdeeld in twee groepen, naar gelang van de grootte van het handvat: snoerloze slagmoersleutels met ¼" bitmoffen en die met ½" vierkante contactdozen.
Elektrische slagmoersleutels kunnen zowel kleinere als grotere schroeven aan. De meeste moderne modellen zijn ook voorzien van een veiligheidsslot om te voorkomen dat ze te strak worden aangedraaid. Batterijgevoede oplossingen zijn gemakkelijk te vervoeren en overal te gebruiken. Helaas zijn ze zwaarder dan modellen met netvoeding, omdat het gewicht van de accu moet worden opgeteld bij het standaardgewicht van het gereedschap.

Elektrische of pneumatische slagmoersleutels - welke te kiezen?

Pneumatische slagmoersleutels worden vaker gekozen door professionals. Dit is vooral te wijten aan hun gewicht en hun hoge koppel. Met pneumatische modellen kunt u sneller werken met veel meer kracht, wat zeer belangrijk is voor mensen die dagelijks schroeven in- en uitschroeven. U moet tijdens de klus echter voorzichtig zijn met kleine schroeven en moeren, omdat het hoge koppel de schroefdraad van kleine onderdelen gemakkelijk kan beschadigen. Zij hebben ook het nadeel dat een compressor nodig is. Elektrische slagmoersleutels daarentegen zijn veelzijdiger en zullen goed werken voor het los- en vastdraaien van onderdelen van verschillende afmetingen. Helaas zijn ze zwaarder dan pneumatische modellen en is de kans op defecten groter door hun complexere ontwerp. Als u een elektrische moersleutel op netvoeding koopt, hebt u ook het nadeel van een kabel, die de mogelijkheid om met het gereedschap te manoeuvreren en afgelegen plaatsen te bereiken aanzienlijk beperkt.

Slagmoersleutels vs. schroevendraaiers

Slagmoersleutels met een koppel van minder dan 170-200 Nm worden vaak aangeduid als schroevendraaiers. Slagmoersleutels maken gebruik van speciale vierkante doppen, die vaak met het elektrische gereedschap worden meegeleverd.
Samenvatting

Een slagmoersleutel is een elektrisch gereedschap dat is ontworpen om geboute onderdelen los of vast te draaien. Afhankelijk van het type stroomvoorziening behoren slagmoersleutels tot een van de volgende drie groepen: draadloze gereedschappen, pneumatische gereedschappen of gereedschappen met snoer. Wanneer u een slagmoersleutel koopt, is het raadzaam slagmoerdoppen in de juiste maat te kopen.