Kettingfrees

Gebruikte filters (0)

Voor de term in de categorie Kettingfrees zijn geen producten gevonden.

In gehele webshop zoeken

Kettingfrezen voor professionals

Kettingfrees is een werktuigmachine voor verspaning. Net als schaafmachines, freesmachines, cirkelzagen en decoupeerzagen  behoren ze tot elektrisch gereedschap voor houtbewerking. We kunnen kettingfreesmachines gebruiken om groeven, pluggen of gevormde gaten in het werkstuk te maken. Accessoires die in deze apparatuur worden gebruikt, zijn onder meer een snijketting, smeerolie, koolborstels, enz.

Kettingfreesmachine of verticale schaafmachine 
Kettingfreesmachines zijn met andere woorden verticale schaafmachines die voor de bewerking worden gebruikt. De gereedschappen, die worden gebruikt om te beitelen, worden gemonteerd in geschikte houders samen met een slede die ze draagt of rechtstreeks in een messenhouder. De slede van de beitelmachine kan worden aangedreven door verschillende soorten mechanismen: zwengel, met cilindrisch of roterend juk of hydraulische systemen. Groefmachines bieden, samen met een draaitafel met een verdeelstuk, de machinebediener een maximale precisie bij het positioneren van het werkstuk.
 
Groefmachines worden hoofdzakelijk gebruikt voor het bewerken van vlakke, nok- en cilindrische oppervlakken. Moderne kettingbeitelhamers zijn handige, compacte en compacte gereedschappen. Hun precieze begeleiding zou geen grote moeilijkheden mogen opleveren. Bij het kiezen van kettingen voor frezen, gutsen moeten we overwegen of we de hele set nodig hebben of slechts een enkel element. 

Groeven maken met de groefmachine 
Een groefmachine is een soort gereedschapswerktuig dat wordt gebruikt om groeven, pennen of gevormde gaten in een werkstuk te maken. Ook wel verticale schaafmachine genoemd, maakt de sleufmachine een verticale, heen en weer gaande beweging, terwijl de tafel van de sleufmachine, waarop het werkstuk is gemonteerd, een loodrechte beweging maakt in de richting van het mes. De tafel van de gutsmachine kan om haar as draaien, wat wordt gebruikt voor het gutsen van groeven in een bepaalde vorm. De hieronder afgebeelde sleufmachines worden gebruikt in de houtbewerkingsindustrie (meubelindustrie) om groeven of gaten in hout te maken. De gleufmachines hebben een speciaal hulpstuk dat het mogelijk maakt om op het oppervlak van bijvoorbeeld een gemonteerde deur te werken zonder het oppervlak te beschadigen. Op deze manier kunt u gaten maken voor deursloten of handgreepgaten door de beitel aan beide zijden van het oppervlak te bevestigen.