Bewegingssensoren

Gebruikte filters (0)

2 offerte van 40.40 € naar 73.00 €

Sorteer naar
Aantal artikelen per pagina
Bewegings- en schemeringssensor wit Steinel IS 2360-3 ECO Steinel

Bewegings- en schemeringssensor wit Steinel IS 2360-3 ECO

  • Dichtbaarheid klasse: IP54
  • Extra eigenschappen: daglicht sensor
€ 73 Incl. BTW Gratis leveringGratis levering LEVERING 16 dagen
Infrarood bewegingssensor IS 1B - wit Steinel Steinel

Infrarood bewegingssensor IS 1B - wit Steinel

  • Dichtbaarheid klasse: IP54
  • Extra eigenschappen: bewegingssensor/daglicht sensor
€ 40,40 Incl. BTW Gratis leveringGratis levering LEVERING 16 dagen
1

Bewegingssensoren

Tot zo'n tien jaar geleden bestonden er geen bewegingsmelders. Je moest in het donker zoeken naar de lichtknop, wat in veel gevallen eindigde met het beschadigen van jezelf of iets anders. Bovendien zijn bewegingsdetectoren nuttig om ons te beschermen tegen mogelijke inbrekers, die ons eigendom zijn binnengedrongen. Een plotseling licht kan ze effectief afschrikken.
Bewegingsdetectoren zijn gemaakt om verlichting te automatiseren die wordt geactiveerd wanneer iemand of iets dat warmte afgeeft in de buurt komt. In de online winkel rotopino.nl vindt u modellen die zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd.

Hoe werkt een bewegingsmelder?

Bewegingsdetectoren zouden in elk huis moeten worden geïnstalleerd, in de kelder of andere donkere kamers, zodat we gemakkelijk kunnen functioneren als het donker is. Wanneer u een bepaald model kiest, moet u nagaan hoe energie-efficiënt het is, zodat de kosten van de elektriciteitsrekening niet plotseling veel hoger uitvallen.
U moet vooral aandacht besteden aan led-sensoren, die veilig en functioneel zijn. Door te investeren in bewegings- en schemering sensoren hoeft u zich geen zorgen te maken dat het licht brandt wanneer dat niet zou moeten. Zoals de naam al zegt, controleert een schemersensor de hoeveelheid zonlicht en wanneer de waarde ervan samenvalt met het schemerprogramma, stuurt hij impulsen naar de lamp om deze aan te doen.

Bewegingssensor: toepassing

Bij rotopino.nl vindt u zowel binnen- als buitensensoren. Sommige van onze modellen zijn uitgerust met infraroodstraling, zodat ze snel kunnen detecteren dat een huisdier of een persoon ons huis nadert. Zodra de bewegingssensor zo'n aanwezigheid detecteert, schakelt hij het licht onmiddellijk aan. Het licht blijft branden tot het voorwerp zich verwijdert.
Investeren in een akoestisch alarm voor binnen is belangrijk. Een bewegingsmelder voor buiten is ook de moeite waard om in te investeren, omdat deze ongenode gasten snel kan afschrikken.

Een voordeel van bewegingsmelders is dat deze energie besparen. Een buitenlamp / buitenverlichting met bewegingssensor is een goede voorbeeld voor stroomverbruik te besparen.

Waar moeten bewegingsdetectoren worden geplaatst?

De gekozen detector moet worden geplaatst op een plaats waar hij onder optimale omstandigheden zijn werk kan doen. De meeste vormen van bewegingssensoren werken door het detecteren van beweging, dus het is niet aan te raden bewegingssensoren te installeren in ruimtes waar huisdieren rondlopen of beweegbare objecten zijn geplaatst. Detector dan te vaak gaat branden, wat ook stress en hogere elektriciteitsrekeningen veroorzaakt.
Het is geen goed idee de bewegingsmelder te installeren op plaatsen waar zich zeer lichte voorwerpen bevinden, die bovendien warmte afgeven, aangezien dit de goede werking van het apparaat kan verstoren. Denk er ook aan deze toestellen niet te installeren in de regen, bijvoorbeeld.
Voor een goed signaal van de bewegingsmelder moet u deze schoon houden, want vuil op de melder kan leiden tot een slechte werking van het product.
Bewegingsdetectoren kunnen worden geïnstalleerd in trappenhuizen, bij de toegangsdeur, aan het plafond, alsook aan de gevel van de flat en waar zich donkere gangen bevinden.

Welke soorten bewegingsmelders vindt u bij rotopino.nl?

Onze rotopino.nl winkel presenteert bewegings- en schemering sensoren van betrouwbare fabrikanten. In ons aanbod presenteren wij:

Infrarood bewegingssensor

- ontworpen voor installatie zowel binnen als buiten. Deze producten hebben een instelbare werkingsduur, lichtsterkte en detectorpositie. Zij kunnen een gloeilamp, een spaarlamp of een LED gebruiken. De detector van de fabrikant Brennenstuhl heeft een modern ontwerp.

Microgolfsensoren

- hun straling kan door deuren en andere dunne lagen dringen. De microgolfbewegingssensor is zeer gevoelig, zelfs voor het wapperen van een gordijn, wat kan bijdragen tot veel valse alarmen.

Schemersensoren met bewegingssensor

- de hoek van detectie kan bij deze sensoren vaak worden aangepast met diafragma's. Dit soort producten wordt zeer vaak aangetroffen in liften, garages, trappenhuizen en op voertuigen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gemonteerd, afhankelijk van de behoefte.

Bewegingsmelder met een akoestisch en een visueel signaal

- dit is een bewegingsmelder die een akoestisch alarmsignaal geeft wanneer hij een ruimte binnenkomt. Dit soort toestellen vindt men bijvoorbeeld in winkels.

In onze rotopino.nl winkel vindt u vele modellen bewegingsdetectoren die uiteenlopende toepassingen hebben. Zij hebben één gemeenschappelijke taak - de veiligheid van de leden van het huishouden of de werknemers waarborgen.
Bewegingsdetectie, in combinatie met verlichting, helpt mogelijke indringers af te schrikken en zorgt voor een veilige beklimming van de trap of doorgang door een donkere trap. Deze producten zijn vrijwel onmisbaar in elk huis.
Wij bieden bewegingsdetectoren van gerenommeerde fabrikanten, die door een groot aantal tevreden klanten worden gebruikt.